Несъответствия между касова наличност и фискална памет,  продажби на лекарства от хора без необходимо образование и липса на цени върху изложените артикули. Това са най-честите нарушения в столичните аптеки, които бяха проверени по нареждане на прокуратурата. Целта беше пресичане на спекулата във връзка с извънредното положение. 

Проверени са 38 аптеки. съставени са 12 акта за административни нарушения и 8 предписания. В проверките са участвали няколко институции - полиция, регионалната здравна инспекция, НАП и Комисията за защита на потребителите.

Няма спекула в цените на лекарствата в аптеките в София, става ясно в писмен отговор на Столичното РЗИ след запитване на "24 часа". Според здравния орган за периода 16 - 25 март са установени 2 нарушения. Едното е за липса на график за дезинфекция на помещението, не попълване на температурен дневник и стока по пода. Второто нарушение пък е за отпускане на лекарства по лекарско предписание от помощник фармацевт, за което е съставен акт на аптеката.