От 0.00 часа на 1 април на територията на област Стара Загора влиза в сила вечерен час за цялото население - от 21 часа вечер до 5 часа сутринта. Изключения ще се правят само за тези, които отиват на работа и при излизане от къщи за медицински нужди. С този вечерен час ще трябва да се съобрази и работното време на магазините за хранителни стоки и особено на големите търговски вериги. Заповедта е на областния управител Гергана Микова по препоръка на Областния кризисен щаб.

Досега в областта имаше вечерен час само за някои от ромските махали. В Стара Загора например той важеше за циганския квартал "Лозенец" от 20 часа вечер до 4 часа сутрин, а в Гълъбово - от 20 до 5 часа. В Чирпан ограниченията бяха за тийнейджъри до 18 години.

Само в Мъглиж общината първа въведе вечерен час за всички свои граждани, независимо от етнос и вероизповедание, от 19 до 5 часа, а на магазините нареди за затварят до 18,30 часа.

Ше бъдат затегнати мерките и в самия областен център Стара Загора, а контролът засилен. От вторник например вече са затворени така наречените "кучешки градинки", които са обособени за разходки на домашни любимци. Те останаха отворени след забраната хората да посещават и да се събират в парковете, но местната власт констатира, че старозагорци започнали да злоупотребяват с тези правила. "Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, но не и да го използваш, за да обикаляш целия град", коментира по този повод кметът Живко Тодоров. Той издаде заповед, според която занапред стопаните ще могат да разхождат домашните си любимци само и единствено около мястото, където живеят, и то, ако животните са на каишка.