Разстревожена майка писа до редакцията ни с молба за призив да помогнем на дъщеричката й Емел. След многобройни манипулации и усложнения, детенцето й е в кома. За да се събуди, трябва непосилна за семейството сума за лечение в Турция.

Ето и цялото писмо на майката:

"Казвам се Теодора Христова и съм майка на на едно прекрасно и борбено момиченце – седемгодишната Емел. Тук съм, тъй като искам да се обърна към всички вас с молбата да подкрепите дъщеря ми в поредната тежка битка, която ѝ предстои, защото на нас ни става все по-трудно да се справяме сами!

В края на 2018 година моето мило дете бе диагностицирано с остра лимфобластна левкемия б-клетъчна, без засягане на централна нервна система.

Дъщеря ми премина множество химиотерапии, които доведоха до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане...

Независимо от всичко, с много борбеност и сила, тя успя да се пребори и в момента е в ремисия!

За нещастие, обаче, при последната лумбална пункция настъпиха куп изненадващи усложнения, които доведоха до крайно рисково състояние с опасност за живота ѝ.

Два месеца беше в интензивното отделение на УМБАЛ "Света Марина" във Варна с реална опасност за живота.

Пълна аплазия, кръвоизлив в мозъка, поставяне на дренаж в главата, хидроцефалия, белодробна инфекция, сепсис и множество още реално несъвместими с живота състояния, тя беше и интубирана! Моето борбено момиче преодоля всичко и беше приведена отново в отделението по онкохематология на болницата.

Сега Емел е в будна кома, диагнозата ѝ е хронично вегетативно състояние.За да се възстанови дъщеря ми е необходима рехабилитация и лечение, което в България не се предлага и няма необходимите институции, които да го подсигурят. Ние обаче не се отказахме и потърсихме други възможности.Свързахме се с турски специалисти, които ни дават големи надежди, че Емел отново може да бъде е детето, което бе и преди!

Все още очакваме конкретна оферта от тяхна страна – има леко забавяне поради извънредното положение и там, но имаме ориентировъчна сума, която ние няма как да си позволим...

Мили хора, средствата за това лечение са непосилни за мен и ви моля от цялото си сърце за помощ, за да може моето детенце отново да се радва на живота и да изживее пълноценно детството си!

Вярвам, че има добри хора, които ще подадат ръка на дъщеря ми и тя ще се субди и отново ще е здрава!"

Тук може да направите своето дарение и да помогнете на семейството.