18 души за потвърдени с коронавирус днес. Така общият брой на заразените е 331. 5 нови случая има в Благоевград, 2 - във Варна, каза  ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет.

Болният в Кюстендил е починал и смъртните случаи стават 6.

Най-вероятно ще ни сполети това, което сполетя и Испания, и Италия. Все още хората се разхождат на улиците, каза генералът. Но засега      се  удържа положението. Карантината дава своите резултати. Няма бум като в други държави, още не сме започнали. Успокояващото е, че няма смъртност. Дори да не сме открили толкова болни, труповете не могат да се скрият, каза ген. Мутафчийски.

В Благоевград има 1 положителен и 1 отрицателен резултат. Умрелият  от вируса там е от Банско, новите 5 заразени не са били контактни с него.

Всички на първа контактна линия в "Света Ана" са  тествани. Няма как да бъде тествана цялата болница, добави той.

Има фанатично желание у колегите да тестват веднага болните. Загуба на ресурс на лабораториите е да тестват тези, които още са в процес на лечение от седмица. Тестовете не са 100-процентови. Един отрицателен резултат може да ни хвърли в много сериозна ситуация. 

Има изписан от "Пирогов" и един от ВМА.

На онкоболните няма за какво да се отказва лечение. Поради здравни причини може да се пътува от град на град, разязсни Мутафчийски.