Починалите от COVID-19 у нас станах пет. Починал е мъж на 55 г., който е лекуван от коронавирус в благоевградската болница, предаде btv

Това им съобщили от лечебното заведение. Той е от Разлог, работил е на лифта в Банско.

От концесионера обаче казаха, че починалият е от Банско, но няма нищо общо с лифта, никога не е работил там. Няма общо със ски зоната в нито един момент, откакто тя съществува. Днес е трябвало да му излезе пробата дали е заразен въобще с виируса.

55-годишен мъж е починал тази сутрин в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград /МБАЛ - Благоевград/, каза за БТА директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. По първоначална информация мъжът е настанен в болницата преди ден в тежко състояние, с дихателна недостатъчност. Включен е на апаратно дишане, но тази сутрин е починал. Мъжът е дал положителна проба на бързия тест за коронавирус, като е изпратен материал за изследване в столицата, каза още д-р Митев. Резултатите от втория тест все още не са излезли.

В момента от Регионалната здравна инспекция събират информация за починалия, каза за БТА директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

В реанимация на Благоевградската болница в мометна от коронавирус се лекуват майка и дъщеря.

Днес по-рано почина жена на 64 г., която е била на лечение в "Пирогов".