За 5 часа болно дете мина през 4 столични болници, за да бъде прието за лечение, съобщи Би Ти Ви.

Според родителите 14-годишното момиче било в тежко състояние – с парализа на лицето и схванат крак. здравното министерство започна проверка.

Снощи на момичето внезапно му прилошава. Според бащата Найден Иванов било в тежко състояние. Викат линейка и тя кара първо в „Пирогов“.

„Изобщо не ни приеха. Отвориха вратите и казаха, че не могат да ни приемат, нямали детски невролог, нищо не можели да направят. Изкривена уста, с носилка я носим в дъжда от болница в болница“, разказа бащата.

Линейката отива в Националната кардиологична болница. „Лекарят проверил дали има възможност за хоспитализация, колегите потвърдили, че цялата леглова база е запълнена и те са продължили. Това, което е важно, е, че не е осъществен преглед“, каза д-р Ивайло Ваклинов, зам.-директор на болницата.

След това детето отива в Инфекциозна болница. Оттам казват, че е прегледано и насочено към друго лечебно заведение с неврологично отделение.

Тогава спешните медици решават да карат отново в „Пирогов“. Там за втори път ги отпращат и ги насочват към педиатрията. В нея пак ги връщат „Пирогов“. Там според бащата детето е прегледано, изследвано и пак е препратено към педиатрията. Чак тук го хоспитализират – близо 5 часа след подаване на сигнала.

От столичната педиатрия коментираха, че при приема състоянието на детето не е било животозастрашаващо.

„Голям късмет, че оцеля детето ми, може да остане за цял живот инвалид“, каза бащата.

От Спешната помощ и „Пирогов“ отказаха коментар, докато не приключи проверката на здравното министерство.