Грипът Н3N2 “Канзас” - единият от върлуващите у нас, е много тежък за деца до 7 г. Бързо вдигат към 40 градуса и температурата им не спада с антипиретици.

Причината е, че този грип се явява нов за малките деца. А възрастните имат някаква имунна реакция от предни години и го карат по-леко.

Майките изпадат в паника, настояват за лекарства,  личните лекари започват да лекуват “пневмония” с антибиотици, които не вършат работа.

Тук съветът е да се набляга на профилактиката: избягване на контакти, дълго миене не ръцете (т. нар. хирургическо миене) и поемане на много течности. Маската също помага, но тя трябва да се сменя на всеки час.

Ако ваш близък се зарази и има тежки симптоми, да иде в голяма болница, която има реанимация или инфекциозно отделение. Защото тежкият грип има алгоритъм на лечение и там би трябвало да го владеят. Вкъщи е невъзможно той да се приложи. Място за паника няма - при повечето хора този грип минава сам. Просто си стойте вкъщи, за да не разнасяте зараза, пийте течности и лежете.

Пийте и витамини от групата В срещу болките от невропатията заради отделяните от вирусите токсини. Но лекарствата - сиропи, капки за нос, имуностимулатори, антипиретици, нестероидни средства, антибиотици, са безсмислени.

А в болница ще ви подават и кислород и ще ви вливат разни неща.

Това, което наричат пневмония, не е класическата бактериална пневмония. При него вирусният грип отслабва имунитета и дава поле на бактериите. Той се загнездва в белодробния паренхим, подува го и причинява силна имунна реакция. Затова картината е драматична.

Другият грип в България - пандемичният “Калифорния” (свински), е по-опасен и по-прилепчив но не хвърля родителите в паника.

Ваканции в 10 области, в София - до 5.II.

Грипът бързо вкарва България в епидемия. В 10 области тя вече е обявена - София, Търново, Монтана, Бургас, Кърджали, Хасково и отчасти в Благоевградско (Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово), в Ловешко (Луковит), в Габровско (Севлиево, Трявна и Дряново), в Кюстендилско (Дупница и Сапарева баня).

Очаква се днес след седмичните данни за болните грипът да “разпусне” във ваканция в още градове. Условието е да има 30% отсъствия по болест.

Ваканцията е най-дълга в столицата - от 27 януари до 5 февруари. Спират да учат във всички 273 училища. Най-много болни има сред учениците до 8-и клас.

Симптомите повалят внезапно.

Не всеки заразен с грип се разболява. Но когато се случи, симптомите се проявяват изведнъж. Това е разликата с настинките, които се развиват постепенно. Треската е много характерна - температурата скача над 38 градуса, при децата и повече. Появява се суха кашлица, болки в гърлото, мускулите и ставите, главоболие и много силно неразположение.

В неусложнени случаи всичко минава за 5-7 дни. Но при някои има риск за пневмония и енцефалит. Може да са причинени директно от грипния вирус или от добавени бактериални инфекции.Ирина
01/28/2020 14:14:25

"... антибиотици са безсмислени." Май не сте на ред? На втория ден след като се почувствах зле, започнах прием на антибиотик и след 3 дни оздравях. Без антибиотик грипът преминава в бронхопневмония, която те поваля и те съсипва седмици наред, а може да завърши и със смърт. Бабешкото лечение с ракийка, хрян и чесън изобщо не върши работа. Разните фалшиви прахчета и близалки - също.Тази докторска теза, че организъмът трябвал да се справи сам е най-голямата глупост. Дори не се сещат, че ако беше вярно - нямаше да има нужда от доктори! И точно заради това лекарско безхаберие, което отрича и ограничава антибиотиците, умират толкова хора от един обикновен грип. Скъсйте си купените дипломи и си ги наврете отзад.

Ирина PS
01/28/2020 14:18:06

Отдавна не ходя на лекар, защото знам от опит, че лекарите са.... безсмислени.

desso
01/28/2020 17:29:17

Не е вярно, че грипът при децата минава от само себе си. трябват си лекарства.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...