От седмица дюнерите са на първа страница в турските вестници. Международната федерация на дюнерджиите обявила, че дори месото да се разваля, то пак стигало до шиша. Особено пилешкото. Повечето дюнерджии взимали точно такова месо от борсата, защото било на половин цена. Така евтините дюнери съсипвали бранша с нелоялна конкуренция. За да е ниска цената, слагали до 40% мас. А от тази мас се правят сапуни. 

За месото пък се твърди, че го дезинфекцират с белина. Контрольорите у нас никога не са засичали такава практика. От голяма верига за продажба на дюнери заявиха, че ако след 18 часа на шиша има месо, то се бракува, а не се промива с белина, предаде NOVA.

Българската агенция по безопасност на храните обяви, че няма констатирани случаи на обработка на заготовки за дюнер с неразрешени препарати. Няма и сигнали и жалби от потребители.