Хладилникът ви е препълнен с всевъзможни храни, на повечето от тях нямат място в него. Слагате там плодове и зеленчуци, за да удължите годността им. На някои обаче студът влошава вкусовата им стойност.

Неподходящи за хладилник са:

Лук и чесън - Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма да хванат плесен.

Домати - В хладилника омекват и губят вкуса си. Най-добре е да ги държите в стаята (по възможност на слънце). Но ако вече са разрязани,  поставете ги в хладилника.

Пъпеш - Важното е дали е разрязан. Кората е достатъчно твърда и дебела, за да го пази от изсъхване.

Цитруси - Виреят на мек климат, затова е безопасно да се съхраняват в стаята. Ако са разрязани, ги поставете в кутия или ги увийте във фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо - Най-добре е да се съхранява в стая, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.