Естрадната певица Йорданка Христова счупи лявата си ръка, научи "България Днес". 76-годишната любимка на Фидел Кастро се подхлъзна преди ден и при падането пострада.

"Исках да си запазя гръбнака, подпрях се и счупих лявата ръка. Добре, че не е дясната, щеше да ми е много по-трудно. Заболя ме страшно много. Досега не си бях чупила нищо. Бях се приготвила да ходя на 40 дни на Стоянка Мутафова. Отказах се да слагам гипс и ми сложиха шина, която, слава на Бога, е в любимите ми цветове черно и червено. Ако беше сива, щеше да ми е друго настроението", каза певицата.
Тя съжалява, че не е заминала със сестра си Лили за Мексико и Куба, където всяка зима двете отмарят.
"За първи път отказах да тръгна с нея, щяхме до 18-19 януари да сме двете там, и сега съжалявам. Толкова хубаво си изкарваме! Ако бях тръгнала, нямаше да падна. Но пък живот, знаеш ли каква е Божията промисъл", разсъждава Данчето. "Не понасям студа, затова бягам на юг. Сестра ми живее в САЩ и с нея летим. Маршрутът ни не е закован и зависи от настроението ни. Миналата година бяхме в Таско, малък град в щата Гереро, в южната част на Мексико. Страхотна красота."
Въпреки инцидента, тя не губи дух. "Добре, че не съм си запланувала концерти, тъй като се знаеше, че няма да ме има. Иначе пак щях да изляза и със счупена ръка. Помня Стоянка Мутафова и тя игра представление със счупена ръка. Но пък аз съм играла и с патерици. Веднъж преди години си навяхнах крака, той се поду, стана син, но излязох с Кристиян Платов и пях в акомпанимент на китара. Имахме повече от 15-минутни ръкопляскания", сподели певицата.

Йогата, а не хирургията прави любимката на народа все по-млада
Йогата, а не хирургията прави любимката на народа все по-млада

Йорданка Христова винаги е била боготворена заради искреността към публиката и феновете. Когато имаше проблем с щитовидната жлеза, тя обясни, че в Куба има лечение и ще се възползва от него. "Нека повече жени знаят за проблема", каза тя тогава. След нея в същата ситуация се озоваха Миа Сантова, Емануела, Ивана, Есил Дюран, Жана Бергендорф, Аня Пенчева и др.
"Преди години Терасита, кубинската ни посланичка, много ми помогна. В Куба ми предложиха интервенция без операция, само с вливане на течност във възела на жлезата, той се умъртви и сви. И след това се оправих. Разбира се, следя положението си".

Където и да се появи, певицата предизвиква овации и интерес
Където и да се появи, певицата предизвиква овации и интерес

"Освен интервенцията в Куба често летя и да видя приятелите си. Имам ги по целия свят". Христова присъства на 90-годишния юбилей и тържествата за голямата звезда на Куба Росита Форнес. Двете от години се познавали. В Куба тя винаги отсяда в любимия на Франк Синатра хотел "Капри". "Обичам да ходя на покрива му, напомня ми за младините, когато съм изкарвала не една и две Нови години."

Няма нито една операция

"Нямам нито една операция! Дори зъбите са си моите, не съм си правила изкуствени", каза пред "България Днес" Йорданка Христова веднага след като излезе от шоуто "ВИП брадър", където се представи достойно.
"Аз съм естествена. Най-много съм щастлива, че открих йогата. Благодарение на нея не "скърцам", не "пукам", имам гъвкав гръбнак, дишам дълбоко, имам винаги добро настроение, здрава съм, обичам всичко красиво в природата и хората, усмихвам се широко! Така се подмладих, че мога да кандидатствам за "Гинес", а и всяка възраст има своята красота. Не смятам да връщам времето. Ние с него си ходим под ръка с песен", смее се певицата, която единствена у нас пее на повече от 18 езика.