Сръбският президент Александър Вучич е изписан в понеделник сутринта от болницата, съобщи РТС. Съветничката на сръбския президент за връзки с медиите Сузана Василевич каза снощи по телевизия Пинк, че Александър Вучич е прекарал два дни на системи, но вече бил малко по-добре.Тя добави, че се надява Сърбия да преодолее "тази почти трагедия", предаде БГНЕС.

"Той беше толкова зле, че сам поиска да бъде отведен в болницата", каза Василевич и добави, че се надява Вучич да започне да слуша лекарите малко повече и да бъде подложен на терапия. Президентът е получил редица съобщения от световни политици, включително Макрон и албанския премиер Борут Пахор, заяви Василевич.

В петък по обяд сръбският президент беше приет във ВМА в Белград поради сърдечно-съдови проблеми и заяви в събота, че от понеделник ще бъде отново на работа.

Министърът на здравеопазването Златибор Лончар каза вчера, че сръбският президент има хронични, леки сърдечни проблеми, но че здравето му се влошило в петък и решил да говори с лекари. След приемането му във ВМА било преценено, че има опасност за живота на Вучич.