Жена от Айтос 2 години е прикована на инвалидна количка заради множествена склероза. Красимира Невенова е на 43 г. и само допреди 2 г. е била като всички - с работа, приятели и мечти.

Сега единствената й мечта е да може отново да проходи и да се чувства пълноценна жена най-вече заради самата себе си. За това обаче е необходимо скъпо лечение в клиника в Москва.

На 21-годишна възраст лекарите поставят на Невенова диагнозата множествена склероза. Всеки пристъп на заболяването бил свързан със световъртеж, изтръпване и слабост на краката и ръцете до степен, в която тя оставала неподвижна. Така след всяко обостряне Красимира постепенно се инвалидизирала, но успявала да намери сили да се бори с трудностите. Преди 2 години била прикована в количката.

„Като за начало се прибрах вкъщи при майка си. Наложи се да напусна работа и започнах да водя затворен живот, предимно вкъщи. Контактите ми станаха ограничени”, казва Невенова.

Тя не спирала да търси медицинска помощ. Лекували я по утвърдения начин, но лекарствата не давали необходимия резултат. „Но след като съм преминала през всички възможни утвърдени лечения, не ми предстои нищо, не ми се предлага нищо и така, търсейки в интернет различна информация, попаднах на тази клиника”, обяснява тя.

Клиниката по хематология и клетъчна терапия е в Москва. Лекарите давали шанс на Красимира да стопира развитието на множествената склероза и дори да проходи.

Сумата за прегледа и лечението е 45 000 евро, а тя е непосилна за Красимира и майка й. „Наистина не е малка сумата, особено когато човек ги няма. Семейството ни всъщност е само аз и Краси. Тя е на една пенсия и аз съм на една пенсия”, казва майката на Красимира - Янка Невенова.

Възможността за консултация в клиниката в Москва е през ноември, но при условие, че процентът инвалидност не нарасне и че 45-те хиляди евро са събрани. До момента в дарителската сметка на Красимира има около 10 000 евро.

„Безкрайно съм благодарна на тези, които са помогнали за осъществяването на тази цел, а тези, които тепърва искат да помогнат - помогнете ми! Искам да водя нормален живот”, казва Невенова.