Здравословният начин на живот с полезна храна и достатъчно движение помага на хората с наследствена обремененост да намалят риска от деменция, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Рискът намалява с 32% при силна генетична предразположеност, но здравословен начин на живот, в сравнение с хората, които живеят нездравословно, установиха учени от университета в Екстър.

Здравословен живот означава човек да не пуши, да се храни балансирано (поне три порции плодове и зеленчуци дневно, риба два пъти седмично и съвсем малко преработено месо), да се движи - например да кара велосипед два часа и половина седмично и да пие до една бира на ден.

Живеещите нездравословно пушат, обездвижени са, ядат по-малко от три порции плодове и зеленчуци седмично, ядат колбаси и червено месо повече от два пъти седмично, пият поне три бири дневно.

Учените са анализирали данни за почти 197 000 души на възраст 60 и повече години.Людмил Трифонов
07/16/2019 21:52:40

Когато видя медицински публикации с използване на статистически данни се досещам за едни нецензурни думи. Неграмотността на медицинските специалисти в областта на математиката е патологична. В тази област, особено важна за здравето и живота на човеците се налага от десетилетия вече да се въведе кандидат студентски изпити и обучение по Висша математика през първите 4 семестъра. Предположението, че математика се учи от инженерите, за да си правят сметките по техните проекти е плод на уникална неграмотност и висша форма на глупост. Те учат Висша математика, за да се научат да мислят систематизирано, логично, аналитично и прецизно. Което тотално липсва на медиците. За това апаратурата на инженерите напусна слънчевата система и прави успехите в медицината, а медиците се занимават основно с бизнес и рекламна дейност - спринтирайки мощно на място.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Гари и Валерия Липовецки са семейство и родители на 3 момчета, които правят красив проект, докато очакват появата на своята рожба. 90 милиона души са гледали клипа, в който Гари снима Валерия. Той показва трансформацията седмица по седмица, която причинява бременността на тялото ни. "Моята съпруга и аз посрещнахме на бял свят своя трети син.

Има толкова много чудесни и вълнуващи начини да съобщите на мъжа си, че ще става татко. Чуждестранна блогърка дава идея с креативна постъпка. Със сигурност всяка една жена си е представяла момента, в който съобщава на партньора си за своята бременност. Истината е, че когато моментът настъпи, нещата невинаги се стичат по план.

Робин Педерсън Бразил е фотограф и майка. Също така има очарователен домашен любимец - кучето Джак. Последният й проект е именно с негово участие, както и това на дъщеря й. В деня, в който се прибира с дъщеря си Равен у дома от болницата, Робин вижда с каква любов реагира кучето Джак. То се влюбва от пръв поглед в бебешкия мирис на новия член от

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред застрашените са кафе, шоколад и френски коняк Kогато Андреа Пасанизи изкоренява семейните лозя в подножието на вулкана Етна, за да засади на тяхно място манго и авокадо, местните хора го смятат за луд. Тогава той е 17-годишен и начинанието му не вдъхва много доверие. Оттогава обаче са минали 18 г

Европейската столица на културата ще бъде домакин на едно от дългоочакваните музикални събития в страната - “Пловдив джаз фест”. Фестивалът ще бъде в края на октомври и началото на ноември и ще се състои от 6 основни концерта, събрани в три дни. Откриването му е на 31 октомври с ексцентричната вокалистка Мария Жоао и нейния музикален партньор -

Откритието дава нови насоки за лечение на психичното разстройство Обичате ли да разпускате с чаша вино след стресов ден? Вероятно да, а причината за това има и научно обяснение. То се крие в наличието на естествено химическо съединение - ресвератрол, което проявява антистресови ефекти, като блокира експресията на ензим