Има много диети, но не всички са ефективни. Някои са дори вредни за здравето. За да намерите ефикасен и здравословен метод, който ще покаже резултати само за 1 месец, прочетете тази статия.

„Мила“ предлага няколко диети, които научно са доказали своята ефективност.

1. Циклична

Цикличната диета няма нищо общо с други диети, които изискват внезапно да се спре приемът на калорична храна за дълъг период. Според авторите на тази диета такива мерки шокират тялото и то започва да пести енергия като забавя обмяната.

Основни функции

Стандартният формат за циклична диета е 5-6 дни хранене с ниско съдържание на въглехидрати и 1-2 дни с високо съдържание. Австралийските учени смятат, че дългите, ограничителни диети водят до адаптивна термогенеза. Това означава, че тялото забавя всички процеси, за да оцелее, докато гладува. Цикличната диета позволява да се избегне термогенезата, а тялото продължава да гори калории. Двуседмичното разделение е най-подходящо. Има и следната опция: от понеделник до сряда - стриктна диета, при която калорийният прием се намалява с 30-40%. От четвъртък до събота - "релаксиращи дни", когато калориите се увеличават със същия процент. Неделя е денят на прехода.

Възможни нежелани реакции

Силови и кардио тренировки, когато нивото на глюкозата е ниско, са забранени за хора със сърдечни болести. Диетата не е и за тези, които имат проблеми с бъбреците, черния дроб или храносмилането.

За останалите четете тук