Телата на жените са в постоянна промяна, поради което понякога им е много трудно да идентифицират здравните проблеми в ранните им етапи. Средностатистическата жена изчаква около 13 седмици, преди да посети лекар, след като е изпитала симптоми на сериозно заболяване. Ако обаче обръщате специално внимание и на най-малките промени в тялото си, ще може да предотвратите бъдещи проблеми.

Кои са осемте знака, подсказващи за сериозни здравни проблеми, които жените не бива да игнорират.

Коремът е подут

За някои жени подуването на корема е нормална част от месечния им цикъл. Но ако не сте предразположени към подуване на корема, а повече от 2 седмици се чувствате като плондер, това може да е първият знак за дисбаланс в тялото.

В случай на ендометриоза коремът може да набъбне изведнъж и да се влоши с течение на деня. "Ендо коремът" обикновено е непредсказуем - подуването може да трае с дни и дори седмици или да изчезне след няколко часа. Освен това постоянното подуване на корема може да е признак за рак на гърдата или на яйчниците.

Пъпки на брадичката

Около 2 седмици преди менструацията тялото увеличава производството на естроген и прогестерон. Поради тази промяна в нивата на хормоните, може да се появи акне по брадичката, която трябва да изчезне след известно време.

Въпреки това, ако постоянно имате пъпки върху челюстта или брадичката, това може да означава, че хормоните ви са извън релси и е добре да посетите лекар.

Целия текст четете тук