Цветан Петков има много приятна, но сякаш странна представа за диетите и отслабването. Според него: „Те винаги трябва да са свързани с удоволствие, а не с мъчение или насилие”. Е, да, но той не знае ли, че много жени не ядат почти нищо, за да се разделят с излишното? Питам го. Известно му е, но казва, че този модел е грешен, защото води след себе си лошо настроение и липса на енергия. Щом имаме избор, май е по-добре да отслабнем с удоволствие. И астроложката Оксана Хорват е свалила 7 кг по приятната система на Петков.

Цветан, кога да започнем с отслабването?

Отслабването не е нещо, което ни хрумва и започваме да го правим от днес, тъй като не е ясно в какво състояние се намира организмът ни и дали е готов да губи тегло. Първо трябва да го пречистим, за да сме сигурни, че храносмилателната ни система работи добре. Най-важната стъпка е да преминем към здравословно хранене, което пречиства организма.

Трябва ли да изключим вредните храни?

Първата ни работа не е да изключим вредните неща, а да включим в храненето си това, което ни е необходимо, и то да започне да измества вредните неща от менюто. Така всичко става постепенно и няма физически и психически стрес за организма.

Как да изместим сладките неща, които жените толкова обичаме?

Ако човек обича да хапва повече сладки неща, трябва да увеличи значително приема на плодове. И след не повече от 2 часа след хранене да хапва плодове, но различни всеки ден, и постепенно може да се освободи от желанието за сладко.

Цялото интервю четете тук