30°C   София
 

Източиха от сметката й 2500 лева, с които може да проходи 

Хакери удариха прикованата към инвалидна количка Ивелина!

Наглеците източиха парите от сметката й, в която с много усилия събира пари за рехабилитация. Това е единствената й надежда отново да проходи. Средствата са събирани от продажбата на гривни и мартеници в продължение на месеци. Преди няколко дни с ужас разбира, че личната й сметка и PayPal са занулени и в тях няма нито лев.

Източени са 2500 лева, като хиляда от тях са изчезнали само за час, докато успее да подаде сигнал за измамата в банката. Според нея някой е разбил паролите и е пазарувал с набраните с много труд средства, с които тя плаща за медикаменти, консумативи, за транспорт. Признава, че не знае какво е пазарувано от нейно име, като й излизат само посещаваните сайтове.

Първата транзакция е на 16 април. За източената сума не била известена по никакъв начин, нито чрез имейл, нито чрез есемес. С изчезналите средства Ивелина планирала да си направи рехабилитация през май в Павел баня.

"На 23 април си влязох в пощата. Видях неприятен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени", споделя неприятните се премеждия 29-годишната Ивелина Димитрова. И допълни: "По телефона ме пренасочиха към софийски номер. От клона в София ми предложиха да блокирам картата. Аз се съгласих. Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОП, за да сигнализирам за кибератака".

Преди 10 години на околовръстния път на Бургас в посока Созопол Ивелина и неин приятел претърпяват тежка катастрофа. Младежът загива на място, а момичето е с парализа от гърдите надолу, което я приковава към инвалидния стол. След операция в чужбина вече повече от година Ивелина прави рехабилитационна програма и има надежда да се изправи на крака.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Аби Кланси е най-секси мамчето! Жената на Питър Крауч показа уникално тяло, след като роди четвъртото си дете. Само шест седмици по-късно красавицата няма грам излишно тегло и бързо се похвали със секси снимка по бански. Феновете на Аби са в истински шок и не могат да повярват как може да изглежда по този начин.

Атрактивната бивша асистентка на "Сделка или не" Жасмина е готова да си направи цяла детска градина. Блондинката е майка на три деца, но не крие желанието си да роди отново. "Това е най-хубавото нещо. Нямам против да имам още деца. След години остават само спомените с децата", разсъждава Жасмина. Права е!

Да почука на врата и да изчака отговор, преди да я отвори, е само едно от тях. Вижте кои са останалите. Когато се обаждаме по телефона, първо представяме себе си и казваме кого търсим. Казваме винаги благодаря, дори за малките жестове. Най-вече за тях. Никога не използваме неуважителен тон пред по-възрастни хора и не прекъсваме.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Емблематичния музикант Буги Барабатае починал тази нощ на 58-годишна възраст. Неговите колеги от радио Z-Rock написаха скръбен статус във Facebook страницата си, който гласи: "Нашият Буги тази нощ си отиде... Нямаме думи... Съкрушени сме". Причината за смъртта все още не е ясна, но в социалните мрежи фенове на музиканта вече изказват

Истинска сватба вдигнаха на поляните на Рожен двама млади българи, които живеят в Германия.Марин Василев от Тетевен предложи на Никол Истаткова от София на колене, подавайки й пръстен пред очите на кумовете Лора Тодорова от София и Димитър Тодоров от Пазарджик. Всички живеят в Германия. Решават да дойдат в народни носии на събора на Рожен и

"Минах по този път като треньор, след мен минаха много, но все там оставаме. Нещо не ни достига да бъдем на голям форум. Все ме питат хората кога ще се повтори това американско лято, но времето си минава и ние нищо не правим за това развитие. На мен това ми е болна тема. Мисля, че няма да се повтори много скоро.