Американската поп звезда Бритни Спиърс се обърна към феновете си в Инстаграм с опровержение на слуховете за психичното й здраве, предаде Франс прес. Според тях певицата е била настанена насила в психиатрично заведение. "С мен всичко е наред!", увери Спиърс своите над 22 милиона последователи.

"Искам да успокоя всички, които се тревожеха за мен!", заяви 37-годишната звезда в кратко видео обръщение. "Преди време семейството ми премина през голям стрес и неприятности и аз имах нужда от малко време за себе си, но не се тревожете, скоро ще се завърна при вас!", предава БТА.

Бритни Спиърс обясни, че се намира в необичайна ситуация, но това в момента било най-доброто за нея. Изданията Ти Ем Зи и "Варайъти" написаха миналия месец, че певицата доброволно е постъпила в психиатрично заведение, след като е преживяла трудни моменти в личния си живот. В началото на януари тя обяви, че отменя концертите си с престой в Лас Вегас, за да се погрижи за болния си баща.

Изчезването на Бритни от социалните мрежи подхрани многобройни слухове, някои от които споменаваха за принудителното й задържане в психиатрията. Нейни най-верни фенове организираха демонстрация с плакати, настояващи за нейното освобождаване.