17°C   София
 

При хронично възпаление на сливиците:

I. Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене да се взема по 1 с.л. смес от 1 белтък от прясно яйце, добре разбъркан с 6 равни ч.л. пудра захар и сока от 1 лимон;

II. Двадесет минути след сместа (сутрин, обед и вечер) да се пие по 75 мл запарка от: 30 обелени и нарязани ситно чесънчета и 1 пълна с.л. маточина. Запарват се с 300 мл кипяща вода, захлупено кисне цяла нощ и на сутринта се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Пие се подсладено с мед, врял на водна баня 10 минути. Чесънът има силно антисептично свойство и е много полезен в този случай.

III. Два часа след ядене (сутрин, обед и вечер) да се взема по 1 ч. лъжичка смес от: 500 г мед, врял на водна баня 10 мин, добре разбъркан със сока на 3 лимона.

IV. Вечер преди лягане да се правят следните процедури: инхалация или вдишване на парата, образувана от кипенето на 150 мл вода с 1 ч. лъжичка сода бикарбонат; или парна баня на главата с чай от лайка, засилен с по 1 суп. лъжица чист пчелен мед и сода бикарбонат с продължителност около 10 мин.

Следват сухо изтриване на лицето и гореща баня на краката със същата отвара с продължителност 5 минути, сухо изтриване и налагане на гърлото заедно със сливиците със загреваещ компрес от 4 хасени парчета, натопени в камфоров спирт, наполовина разреден с хладка вода, или в обикновена ракия. Изстискват се добре и преди поставянето се поръсват с малко черен пипер. Отгоре се слагат мушама и вълнен шал.

Добавки:

1. Вместо вода да се пие отвара от бял равнец, лайка и подбел. По 1 суп. лъжица от трите се запарва с 500 мл кипяща вода, ври 5 минути и като изстине, се прецежда.

2. След всяко ядене да се прави гаргара с отвара от анасон - семе. 1 ч. лъжичка се запарва с 500 мл кипяща вода, ври на тих огън 10 мин и като изстине, се прецежда.

3. При силна пресипналост на гласа, стигаща до загубата му, е много полезно сутрин 5-10 мин след ядене да се прави гаргара с 1 суп. лъжица чист винен оцет.

4. При висока температура цялото тяло да се разтрие със смес от: 1 пресен белтък от яйце, 1 суп. лъжица ракия, 2 суп. лъжици оцет, 1 равна ч. лъжичка сода бикарбонат и 1 ч. лъжичка счукан чесън, последвано от сухо увиване за по-добро изпотяване.

5. При чести ангини е желателно да се прави изтриване на сливиците (през устата) - от бузата към гръкляна с добре измит пръст, увит в чиста марля, натопена в сока на суров кромид лук; или в нишадър на прах, след което да се прави гаргара с разтвор от сода бикарбонат (200 мл вода и 1/4 ч. лъжичка сода); или със солен разтвор (200 мл преварена вода и 1 ч. лъжичка сол); или с 200 мл чай от лайка, засилен с 1/4 ч. лъжичка нишадър.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...