77-годишният Иван Иванов го пласира по 10 лева кутийката

Лек с мас от язовец буквално побърква жители и гости на Хисаря. Пласира го в кутийки от клечки за зъби 77-годишният Иван Иванов Иванов, видя "24 часа".

Стоката е наредил в дипломатическо куфарче от времето на соца пред минералния извор "Момина сълза". Там е стълпотворение от хора, дошли от различни краища в региона да наливат с туби вода. "Няма болест, която да не лекувам с този мехлем - шипове, дискова херния, хемороиди, екземи, гъбички, всякакви кожни заболявания. Болката веднага отпуска", почти рецитира Иванов. Твърди, че от 1957 г. живее в Хисаря.

Отчаяна жена на средна възраст и съпругът й питат има ли лек за безплодие. "О, разбира се! Приготвям го за един час. Слагам на газов котлон 28 вида билки, варя ги с минерална вода ей от тоя извор. 4 пъти правя преварка. Получава се концентрат от 3 л течност. Пие се в продължение на 10 дни по 100 грама преди ядене, като е желателно да се повтори, ако е много тежко положението. Дори може и да се потрети. Но гарантирам - дава резултат, освен ако причината не е в мъжа. С моя помощ са се родили стотици деца", убеждава ги лечителят.

В това време местни жители минават покрай него. "Здравей, докторе!", казват му те. И туристите започват да гледат с още по-голяма надежда към Иванов.

"Освен безплодие лекувам всичко, което може мозъкът ти да се сети - язви, колити, гастрити, нерви, безсъние, главоболие, нощно напикаване, дори и вдигане на самолета", реди той.

"А дискова херния?", пита превит на две от болки мъж от Пазарджик. "Ей го мехлемът!", отвръща знахарят и показва кутийка с кафяво съдържание. Разкрива и част от съставките. "Вземам мас от язовец, наричан още борсук. Добавям екстракт от диво кокиче, слагам още билки, камфор, терпентин. И се маже. Болката си отива веднага", убеждава той.

"Казват ми "доктор", защото реално съм такъв, макар да не съм учил медицина. Избавил съм много хора. Единствено не лекувам тумори. Иначе с мехлемите можеш да мажеш навсякъде, където има отвор в човешкото тяло - в носа, в ухото, влагалището", обяснява лечителят. Жена в народна носия тутакси си купува кутийка с мазило за херпеса си. "Бройката е 10 лева, ако вземеш три, едната е бонус. Не съм вдигнал цените на мехлемите. Беден съм като църковна мишка, телефонът ми е изключен, защото не е платен", разказва той. Наследил дарбата от баба си и дядо си. На въпроса, откъде се снабдява с язовец, Иванов отвърна, че му ги носели ловджии от Черни Осъм, Троянско.

Контролните органи в Хисаря не обезпокояват Иванов, нито му създават проблеми да пласира мехлемите и отварите си. Кметът на града Пенка Дойкова не бе открита за коментар. Иванов продава със своята половинка, както я нарича.

Иванов продава със своята половинка, както я нарича.
Десетки се спират и купуват мехлеми с мас от язовец.
Десетки се спират и купуват мехлеми с мас от язовец.