Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е повдигнато обвинение на задържано лице, опитало да извърши въоръжен грабеж в аптека в центъра на столицата, съобщи държавното обвинение.

На 21 март около 17.50 часа П. Иванов се намирал в София на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Той влязъл в аптека, част от голяма търговска верига, криейки ръка под блузата си. Иванов на висок глас разпоредил на служителите на аптеката – И. и Г. „Няма да натискаш паник-бутона, това е обир, ще ви застрелям всичките!“, както и „Вади парите, ще ви застрелям, ще ви направя на решето!“.

В този момент в аптеката влезли клиенти, което разколебало Иванов, а Г. се обърнала към тях с молба зда помогнат и да уведомят полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. На Иванов е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 23 март той е задържан за 72 часа. След това ще бъде изправен пред районния съд за постоянно задържане под стража.