Финли Ренсън е английско момче, което не може да яде нищо освен сварени твърди бонбони. От други храни той кърви. За да получава Финли белтъчини, витамини и други полезни вещества, той трябва да бъде подхранван със система. Тази реакция на тялото му е причинена от тежка алергия. В тази статия ще ви разкажем за странните симптоми на алергията.

Преодоляването на алергиите, преди да започнат, се оказва по-ефективно, отколкото справянето с тях след контакт с алерген.

8. Стомашни спазми

Внезапна и остра коремна болка може да означава, че страдате от язва, апендицит, холецистит, камъни в бъбреците и др. Но ако спазмите и болките не са силни и се появяват веднага след яденето на някои ястия, може да имате хранителна непоносимост или алергия.

Симптомите на тези заболявания обикновено наподобяват някои храносмилателни проблеми: болки в стомаха, диария и подуване на корема.

Но има някои признаци, които показват, че страдате от алергия:

- Обриви или сърбящи области на кожата, особено около устата;

- Подуване на езика, устните, устата или гърлото (10-15 минути след хранене);

- Проблеми с дишането;

В много случаи хранителната алергия се причинява от фъстъци, яйца, мляко, риба, морски дарове, ракообразни, соя и пшеница. Ако имате болки в корема след консумирането на тези или други продукти, временно ги изключете от диетата си.

Целия текст четете тук