60-годишният бивш собственик на ВВВ се оплаквал от здравето си от месец, помолил приятелите си да карат ски по-бавно заради това

Известният бизнесмен Пламен Минчев, който по обед внезапно почина в курорта Боровец, е споделял пред приятели, че от месец не се чувства добре. 60-годишният бивш собственик на известните сокове ВВВ е карал ски в курорта с известен български индустриалец. Спуснали са се по пистите малко след 11:30 и Минчев е споделил тревогите си около здравето, молейки да карат бавно.

Мъжът, който бе в перфектен вид, е стигнал до края на една от пистите, след което се е срутил. Ужасен, приятелят му е опитал да му направи изкуствено дишане и позвънил на Петър Попангелов за помощ. Световната легенда, който живее в курорта, е изпратил планинските спасители. 15 минути по-късно те са установили, че бившият телевизионен водещ, който в първите години след промените в България се впусна в бизнес, е починал. 

Минчев най-вероятно е получил инсулт или инфаркт, но все още не е ясна точната причина за смъртта.

Той бе ценител на женската красота. По негова идея в България за календари се снимаха едни от най-красивите жени в света. Той бе женен за известната актриса Евелина Борисова. После живя дълги години с красива рускиня, от която има второ дете.

Той направи една от първите сделки с чужд инвеститор, продавайки компанията си ВВВ.