Над 1200 бургазлии се подписаха през уикенда за запазване на сърдечната клиника в града. Сред тях на опашката в студа имаше стотици пациенти и техни близки. Още 2500 души се подписаха в онлайн петицията.

Целият екип медици от клиниката стоя пред общината и през двата почивни дни. Изненадваща и многобройна бе подкрепата от техни колеги от други болници, които лично се включиа в протеста.

„В тези трудни времена, най-трудно и най-важно е доверието към лекаря. Това е моята болница, това са моите лекари. Те ми дадоха шанс за втори живот. Където са те, там ще сме и ние”, каза Даниел от Айтос, който преди няколко месеца получи нова сърдечна клапа в клиниката.

Д-р Мариана Контева, управител на Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център отново призова гражданите на Бургас за подкрепа. Тя е сигурна, че общината ще прояви разбиране и ще се намери решение.

„Въпреки непристойните атаки от страна на конкуренти за 10 години към Кардиохирургичния център няма заведено нито едно гражданско дело за лекарска грешка. Никога не е правен компромис с качеството на работа и пациентът винаги е бил на първо място. Затова свидетелстват хилядите подкрепили ни пациенти”, каза д-р Контева, която е инвазивен кардиолог и управлява болницата от създаването й.

В единствената кардиохиргична болница в Бургас и региона вече са вложени над 12 млн. за ремонти, апаратура и за обучение на 130-те души персонал.