3-годишно момче оцеля две денонощия в гората при силен студ. После каза, че му помогнала добра мечка, която била с него през цялото време, съобщи Асошиейтед прес.

Жена, разхождаща кучета, чула детски плач в четвъртък вечерта. Така Кейси Хатауей бил намерен заплетен в трънливи драки, измръзнал и мокър, но иначе здрав. Той изчезнал във вторник и времето после така се влошило, че издирването ме е било прекъсвано.

Оказва се, че помощта - реална или измислена - е била от голяма полза за Кейси. В този горист район на щата Северна Каролина има много черни мечки. Според шерифа Чип Хюз "Кейси ни каза, че има приятел в гората, който е мечка, и че той бил с него". Същото твърдение повтори и лелята на момчето Брена Хатауей. "Каза, че два дни се е гушкал с мечка", написа тя във фейсбук. "Господ му е пратил приятел, за да го опази. Господ е добър. Стават чдеса."

Хюз разказа, че момчето си играло навън с още две деца, но не се прибрало с тях при баба си в град Ернъл. При лошо време и температура под 6 градуса Кейси не бил облечен топло и издирването му започнало веднага. Участвали хеликоптери, дронове, групи следотърсачи, водолази и стотици доброволци. В четвъртък вятърът и дъждът били толкова силни, че доброволците били отзовани.

Шерифът каза, че спасителите газили вода до кръста, за да се доберат до детето, чийто ръст е 66 см. Кейси се отървал само с няколко драскотини и поискал вода и да го заведат при мама.