Разследване за хулиганство е започнала прокуратурата в Горна Оряховица срещу 30-годишен мъж, ударил лекар от Спешна помощ в града. Невен М. бил афектиран, понеже тъстът му издъхнал след преглед в спешния център.

Драмата се разиграва в понеделник сутринта. Асан Мустафов от с. Родина, община Златарица, отишъл на работа в Лясковец. По време на смяна му прилошало и извикали линейка. В спешното 49-годишният Мустафов бил прегледан от д-р Емил Николов и освободен, понеже не успели да открият причина за припадъка. Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог, защото Асан получил силни болки в сърдечната област. Колата стигнала до кооперативния пазар, когато мъжът съвсем се влошил. Изкарали го от автомобила, но той издъхнал и близките позвънили на тел. 112.

Зетят побеснял и се върнал да търси сметка от медиците в Спешна помощ. Намерил лекаря и стоварил юмрук в лицето му. От дежурния екип извикали полиция и биячът бил задържан. Съставили му акт по Указа за борба с дребното хулиганство, но съдът преценил, че това е престъпление от общ характер и го предал на прокуратурата. Ако бъде признат за виновен, го очакват до 2 г. затвор или пробация и обществено порицание.

За смъртта на тъста пък е образувано следствено дело и тялото е взето за аутопсия в търновската болница. Тя трябва да установи причината за смъртта.