Нападнал ги с джобно ножче, преди това скочил от рейса в движение

Мъж на 25 години от Сливен с психични проблеми изправи на нокти пътниците в автобус от София за Сливен, като разби с аварийно чукче задното панорамно стъкло на рейса и скочи в движение, а след това извади джобно ножче на дошлите да го задържат полицаи и в схватка с тях рани 3 униформени. Екшънът се разигра около 16,30 часа в понеделник.

Автобусът току-що напуснал Стара Загора и поел по пътя за Нова Загора, когато в района на бившия Азатно-норов завод един от мъжете в него изведнъж станал агресивен, грабнал аварийно чукче, след което разбил задното панорамно стъкло и скочил на пътя. Странният пътник се бил качил преди няколко минути от автогарата в Стара Загора на път за Сливен. Шофьорът успял да спре и да се обади за помощ на тел. 112. Когато пристигнала на мястото полицейска патрулка с трима униформени от Първо РУ на МВР в Стара Загора, мъжът направо полудял.

Той успял да се измъкне от пристигналите да го задържат полицаи и побягнал по пътя в здрача. След гонка в продължение на километър-два униформените застигнали беглеца, а когато понечили да го арестуват, той неочаквано извадил сгъваемо джобно ножче и ги нападнал. При тази атака един от полицаите бил леко ранен в темето, острието засегнало и долната челюст в областта на устната на втори. Трети успял да избие ножчето от ръката му, но в замяна получил зверски ритник в лявото коляно.

После всички участници в схватката били откарани в Спешния център на Стара Загора, където се наложило лекарите да зашият раната от устната на единия от униформените и да залепят част от темето на втория. За късмет, удареното коляно на третия не се оказало счупено, както той самият се опасявал в началото. Разминал се с разтежение на коленните връзки на крака. И тримата полицаи са освободени за домашно лечение, след като били обслужени амбулаторно, няма опасност за живота ми.

Агресивният арестант се оказал 25-годишният Николай Ф. от Сливен, студент-второкурсник в Тракийския университет в Стара Загора. Станало ясно, че напоследък имал неадекватно поведение, неотдавна посегнал и да бие майка си. Той не бил пострадал, докато разбивал стъклото в автобуса и скачал в движение, но продължил да буйства и в Спешното, което наложило да повикат и психолог, за да го успокоят. Мъжът прекарал нощта срещу вторник в изолатор на болницата, по-късно бил прегледан в психодиспансера в Стара Загора и освидетелстван. Най-вероятно ще бъде настанен за лечение в психоболницата в Раднево.

Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев категорично отрече днес пред "24 часа" появили се слухове, че докато разбивал стъклото в автобуса, агресивният мъж извикал: "Аллах акбар!". "Беседвах лично с пътниците от автобуса, нищо подобно не е имало", увери Хаджиев. Той обясни появата на още патрулки след първата на мястото на инцидента с агресивното поведение на пътника и необходимостта да се опазят здравето и животът на пътниците и полицаите.

На въпрос на "24 часа" дали вече и пътниците в автобусите не трябва да се проверяват предварително на качване от автогарите за оръжие, както е по летищата, старши комисар Хаджиев отговори, че това вече е въпрос на законодателна инициатива.

От Апелативната прокуратура в Пловдив вчера съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Стара Загора. То се води за извършено престъпление по чл.131, ал.2 ,т.3 от Наказателния кодекс - за причиняване на телесна повреда на полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му.

Младши полицейски инспектор Мирчо Мирев е сред тримата пострадали от агресията на студента полицаи. Той разказа как все пак са успели да неутрализират Николай Ф.
Младши полицейски инспектор Мирчо Мирев е сред тримата пострадали от агресията на студента полицаи. Той разказа как все пак са успели да неутрализират Николай Ф.
Нападателят над полицаите Николай Ф. от Сливен се държал неадекватно и в Спешното отделение на Университетската болница в Стара Загора, където бе докаран с белезници на ръцете.
Нападателят над полицаите Николай Ф. от Сливен се държал неадекватно и в Спешното отделение на Университетската болница в Стара Загора, където бе докаран с белезници на ръцете.