Ние действително сме болни. Психическото ни състояние е на критичния минимум за психическо и физическо оцеляване. Аз не виждам какво лошо има да сме вкъщи, за да може да станем активни в своята защита, за която от доста време се борим, за да може да сме равни с прокуратурата. А прокуратурата какво прави? Смазва ни и ние ставаме безмозъчни. Коя е прокуратурата, че да ме обрича да оставам без деца? Това попита в ефира на Нова телевизия подсъдимата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

"Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест?", добави тя.

"Аз съм живяла и в студенстко общижитие, не съм родена със сребърна лъжичка, и лошите условия ме плашат по-малко. Но други неща ме плашат повече - психическият тормоз. Освен това тоалетната е открита, мъжете надзиратели ни наблюдават, когато ходим до тоалетна. Мен това, което ме плаши в момента, е атаката във всякакви форми. Не може да се приберем дори за една вечер във вкъщи. Моят адвокат е заплашван", каза Биляна Петрова, заместничката на Иванчева.

Двете отказаха да коментират публикуваните записи от СРС, за да не „улесняваме прокуратурата”. Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Иванчева каза, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала.

"Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината", обясни Иванчева.

"В България няма да имаме справедливо решение на делото", каза още тя.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова Кадър: Нова телевизия
Десислава Иванчева и Биляна Петрова Кадър: Нова телевизия