На четвъртия ден след като бе оперирана от абсцес на лицето, соцлидерката Корнелия Нинова се върна на работа. Вчера тя разговаря с Матю Бойс, зам.-помощник държавен секретар на САЩ.

Миналия четвъртък Нинова отиде спешно в “Пирогов” заради силни болки от абсцес на дясната буза. След операцията обаче та не пожела да остане в болницата и се прибра у дома. Така за пореден път показа, че не търпи да е дълго време в болнични. Преди време след катастрофа се наложи да носи яка на врата, но пак се върна бързо на работа.

Очаква се във вторник лидерката да води за заседанието на Изпълнителното бюро на партията си.

По време на разговора си с Бойс вчера Нинова обсъдила търговско-икономическите отношения между България и САЩ и сътрудничеството в областта на отбраната и развитието на енергетиката. Предстоящите решения по тези въпроси трябва да отчитат националния интерес на България и интересите на ЕС, каза тя. “Гласувахме за модернизацията на Българската армия, но при решението за закупуване на техниката трябва да се изчака мнението на експертната група. Ние не се месим в нейната работа”, отбеляза лидерката на БСП.