Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на Христо Стоичков символите на почетен гражданин на Стара Загора - звание, което бе присъдено на Камата още миналата година, след като той организира в града мач между "Отбора на Стоичков" и "Дрийм тим на Барселона". Легендарният футболист веднага обяви, че дарява паричната премия към званието в размер на 3000 лева за лечението на Мая. Тя е от Стара Загора, на годинка и половина, и се нуждае от спешно преливане на стволови клетки, което ще стане в клиника в Истанбул.

"Шоуто не бе последното, което ще направим заедно", обяви на церемонията кметът. "Христо, ти си голям приятел на Стара Загора, винаги си добре дошъл".

"Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътя сме го проправили", обеща Стоичков. Той припомни, че неговият спортен път тръгва от Стара Загора, където е бил войник. Сега сподели, че има идея да се организират междуучилищни и междуградски първенства за подрастващи по различни видове спорт. Както и да се създаде мъжки футболен отбор на Тракия - с играчи от Пазарджик до Свиленград, който да се пребори с футболисти от другите части на България. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на Христо Стоичков символите на почетен гражданин на Стара Загора - звание, с което Камата бе удостоен през миналата година.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на Христо Стоичков символите на почетен гражданин на Стара Загора - звание, с което Камата бе удостоен през миналата година.

Камата не скри, че не е оптимист за бъдещето на българския футбол. "Познавам Петьо Хубчев, националният селекционер, били сме в една стая като съотборници в националния отбор. Той е трудолюбиво, възпитано и добро момче, но с магическа пръчка не може да направи националенен отбор, няма подходящ материал, с който да работи", смята легендата на българския футбол. По думите му, държавата и общините трябва да помогнат за развитието на детско-юношеския футбол, но в спортни училища.

"Върви по моите стъпки, гърбът ти трябва да е здрав. Трябва да приемаш и критиките. Грижи се за града, зная, че можеш", препоръча Христо Стоичков на кмета Живко Тодоров. И обобщи развълнуван: "Щастлив съм, горд съм, че от днес съм един старозагорец повече. Това го приемам като задължение, където и да съм по света, да казвам, че съм гражданин на Стара Загора". Председателят на общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, Христо Стоичков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на церемонията днес, на която Камата получи символите на почетен гражданин на Стара Загора.

Председателят на общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, Христо Стоичков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на церемонията днес, на която Камата получи символите на почетен гражданин на Стара Загора.