Проблемите на Правителствена болница са като на всяка друга голяма болница в страната, каза бившият здравен министър Петър Москов в студиото на Би Ти Ви. Той коментира финансовото състояние на лечебното заведение, което е натрупало 30 млн. лв. задължения и им неизплатени заплати. Според Москов проблемът е в системата.

Той обясни, че Правителствена била на пряко подчинение на Министерския съвет. Москов поясни, че в тази болница дълго време се е развивала успешна трансплантология. Според него превръщането на Правителствена в детска болница ще отнеме няколко години, ако идеята се реализира в добрия си вариант.

Той съобщи също, че преди 3 г., когато бил министър, е имало осигурени 20 млн. евро от Норвежкия фонд за изграждането на детска болница у нас. Какво се е случило с този проект, не знам, каза още Москов.

Той коментира и новия политически проект, който предстои да създаде. Виждам съюзници в патриотичните формации, които не прикриват социалистически възгледи под понятието патриотизъм, каза Москов. Той допусна, че сред съюзниците може да са ВМРО и Валери Симеонов, но не и "Атака".