В тази статия ще обсъдим застоя в теглото и резките промени в него по време на спазване на хранителен режим за отслабване.

Това са два от основните проблеми, с които се сблъскваме, когато се опитваме да отслабнем. Рядко се среща човек, който да е отслабнал безпроблемно, с постоянен, равномерен напредък през целия период на режима си. За жалост - свалянето на тегло не е равномерен процес.

Понякога може да забележиш, че кантарът изобщо не помръдва в продължение на дни, дори седмици, въпреки че стриктно се придържаш към своя хранителен режим и тренировките си. И обратното - в една прекрасна сутрин ставаш, правиш си контролното претегляне и виждаш, че магически си свалил доста повече тегло от нормалното за един ден.

Застоят и рязката загуба на тегло звучат като доста противоположни неща, но всъщност е съвсем възможно причината зад тях да е една и съща.

Какво представлява Whoosh ефектът?

"Уъш ефект". Термин, който няма точен превод на български. Дори на английски подборът на думи е, меко казано, странен.

Ако се опитваш да изгориш мазнините и да отслабнеш, понякога може да забележиш, че частта от тялото ти, където преди е имало мазнини, сега придобива мека "пухкава" текстура.

Неприятно, нали? Очакваш, че след като си се отървал от нежеланите мазнини, вече ще имаш стегнато и релефно тяло, но - изненада! Сблъскваш се с тази пухкавина, която няма нищо общо с твоите очаквания. И още по-лошо – доста прилича на целулит, а това те изнервя допълнително…

Целия текст четете тук