За втори преден път, началникът на отделението по урология, д-р Венцислав Георгиев, бе излъчен за лекар на годината на УМБАЛ „Канев“ за 2018 г. Наградата му бе връчена от изп. директор доц. д-р Александър Парашкевов на медицински съвет на лечебното заведение пред останалите началници на отделения. Д-р Георгиев получи картина на русенския художник Огнян Балканджиев, грамота и едногодишен безплатен паркинг на специално обозначено с лекар на годината място.

С инициативата на болницата „Златни ръце, добро сърце“ е била дадена възможност на пациентите и техните близки да изразят своята благодарност към лекар, който ги е впечатлил с грижата, отдадеността и професионализма си. Своите номинации са изпратили близо 3000 пациенти и служители на лечебното заведение, които са дали своя глас на официалната Фейсбук страница на УМБАЛ „Канев” и по имейл.

Близо 500 от тях са изразили благодарността си към д-р Венцислав Георгиев. Номинирани са още десет лекари от болницата. Пациентите са изразили и специални благодарности към екипите на отделенията по урология, ортопедия и травматология, педиатрия и акушерство и гинекология.