Д-р Георги Михайлов, представител на БСП, коментира третия вот на недоверие към кабинетна на Борисов, който бе провокиран от проблемите в здравеопазването. „Още от самото начало на 44-ото Народно събрание нашата политическа сила поставя въпросите един по един“, казва той в ефира на Нова тв. Според него, няма модел за управление на здравеопазването и това е основният проблем.

Д-р Даниела Дариткова, представител на ГЕРБ казва, че в здравеопазването има проблеми, но има и прогрес. „Факт е, че с годините системата се развива, имаме нови технологии“, казва тя и допълва, че финансите за здравеопазване растат всяка година. Смъртността, според нея, зависи от демографската ситуация в България, защото застаряващото население се нуждае от повече грижи за здравето си. "Факт е, че детската смъртност намалява прогресивно“, казва Дариткова. Тя не отрича, че има нужда от спешни мерки в здравеопазването и такива ще бъдат предприети. „В сектора имаме най-големи затруднения, но не може да се каже, че нищо не се прави“, допълва тя.

„Отново се връщаме в миналото, търсейки вина и чужди грешки", каза Михайлов. Според него проблемите на здравеопазването вече не чукат на вратата, а са я счупили и се изливат като потоп. Като представител на БСП той предлага да се премахнат болниците като търговски дружества, а да станат социални предприятия.