Без лекарства остана баща на 4 деца, който е болен от рак на гърлото, предава Нова тв. Причината е, че частен съдебен изпълнител е запорирал единствената сметка на семейството, която се оказва дарителска.

Правният парадокс е, че законът е такъв – първо запор, а след това проверка откъде, на кого и за какво са средствата.  Преди 4 години социалните отнемат Сиси, Михаела и Ивайла от родителите им. За месец бащата Ивайло успява да си върне децата. Стресът от раздялата му с тях го разболява. Диагнозата – синдром на Ходжкин. След новината за болестта идва и друга – семейната къща, купена с ипотека, е продадена от съдебен изпълнител заради просрочени дългове.

Дълговете се натрупват, докато Ивайло търси лечение. Семейството се мести под наем в Перник. Историята на 10-годишната Сиси, която рисува, за да спаси болния си баща, трогва целия град. Добри хора помагат с дарения на семейството да оцелее. Събират около 2000 лв. Но преди дни Ивайло отива до банката и разбира, че дарителската сметка е под запор.