28°C   София
 

“24 часа” с отличие за принос за авторитета на съсловието

Столичната лекарска колегия по идея на своя председател д-р Асен Меджидиев връчи за първи път годишни награди за лекари в 9 категории. Отличията са по повод Деня на българския лекар. Той е на 19 октомври, когато православният свят отдава почит на светеца Иван Рилски Чудотворец.

Наградите са признание за специалисти от София, благодарение на които се развиват медицината и академичността в столицата и в цяла България. Връчени бяха от председателя на парламента Цвета Караянчева, шефката на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова и зам.-министъра д-р Бойко Пенков.

Голямата награда “Лекар на годината 2018” е за д-р Цветко Георгиев - завеждащ Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии в “Пирогов”. Той е направил стотици уникални операции и е приложил техники, резултатите от които родителите на спасените деца наричат чудо.

В другите категории бяха наградени доайенът проф. Тошко Лисичков, д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от “Токуда”, проф. Илия Салтиров от ВМА, доц. Маргарита Кътева от “Софиямед”, проф. Цветомир Димитров – директор на Първа градска, доц. Костадин Ангелов – директор на Александровска, д-р Стоян Борисов, проф. Данаил Петров и д-р Веселин Милев от Столична община.

Лекарската колегия отличи и медии за принос в утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие. Д-р Меджидиев връчи приз първо на в. “24 часа” за почина “Лекарите, на които вярваме”. В него читатели номинират лекарите, спечелили доверието им. Инициативата е от 2011 г. и всяко издание увеличава лигата на доверието. През 2018 г. в нея са 466 лекари от различни профили.

Грамоти получиха и Дарик радио за кампанията Bost doctors, “Канал 3” и Нова телевизия за филмовата продукция “Откраднат живот”.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

"Заслужаваш всяко щастливо нещо в живота, защото си чудесно дете" е само едно от тях. Ето кои са останалите. Ти си невероятен слушател. Носиш доброта в сърцето си. Ти си светлината в моя живот. Винаги прави това, което е правилно. Независимо от обстоятелствата. Пред теб няма лимити за това, което искаш да постигнеш. Ти си наистина невероятен/на.

За да очаквате детето да е благодарно за нещата, които получава и правите за него, е логично да му дадете същото в замяна. Започнете с думите "благодаря". Не пропускайте да му ги казвате винаги, когато има защо. Направете така, че да ви чува, когато благодарите на други хора. Не му давайте всичко, което пожелае. Научете се да отказвате.

Ушната кал се образува естествено от външния слухов канал, който е разположен между ушната мида и тъпанчето на средното ухо. При децата тя има важно биологично приложение. Сред основните ѝ функции е формиране на водонепроницаемост за слуховия проход. Действа като лепкав капан за прах и микроби,

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Калоянчев е Ван дер Любе, дъновистка - баба Парашкева Първият филм за Георги Димитров е заснет през 1956 г. от съветския режисьор и сценарист Лев Арнщам. През 1971 г. Христо Христов снима “Наковалня или чук”, а през 1981 г. испанецът Хуан Антонио Бардем режисира “Предупреждението”. “Урок на историята” е сниман в София,

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,