Столична лекарска колегия на БЛС по идея на своя председател д-р Асен Меджидиев връчи за първи път годишни награди за лекари в девет категории. Отличията са по повод Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври, когато православният свят отдава почит на най-почитания български светец Иван Рилски Чудотворец. Наградите са признание за водещи специалисти от София, благодарение на които се развиват медицината и академичността, както в столицата, така и в цяла България.

Голямата награда "Лекар на годината 2018" е за д-р Цветко Георгиев - завеждащ Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии в "Пирогов".  С името му са свързани стотици уникални операции и хирургични техники, резултата от които родителите на спасените деца наричат чудо. Призът за д-р Цветко Георгиев от столичната колегия е второто голямо отличие за хирурга тази година - с признанието си  читателите на в. "24 часа" го включиха в лигата "Лекарите, на които вярваме"

Призът за д-р Цветко Георгиев от столичната колегия е второто голямо отличие за хирурга тази година - с признанието си читателите на в. "24 часа" го включиха в лигата "Лекарите, на които вярваме"

Д-р Георгиев завършва медицина в София през 1992 г. и започва работа в Ботевград. От 1996 г. кариерата му е свързана единствено с “Пирогов”. Има две медицински специалности - “Хирургия” и “Детска хирургия”. Специализирал е лапароскопска хирургия, неонатална хирургия и детска колопроктология. Автор е на десетки публикации в областта на неонаталната, детската хирургия и хирургията на вродените малформации, има собствени разработки при реконструктивни операции при аноректални аномалии и болест на Хиршпрунг. Член е на дружество по детска

хирургия и EUPSA.

В другите категории сред отличените са проф. Дани Петров, проф. Илия Салтиров, доц. Маргарита Кътева, д-р Димитър Пенчев, д-р Асен Цеков, д-р Стоян Борисав, проф. Тошко Лисичков.

Очаквайте подробности и снимки от церемонията, всички отличени от столичната колегия лекари и в кои категории са изявени, кой взима приз за принос в утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие.