28°C   София
 

Към нея има пристрастяване като към опиат

Туморите се хранят със захар и екип от университета в Юта доказа това с позитронен томограф. Така връзката между захарта и рака вече е безспорна.

Раковите клетки са пригодени да се хранят със захар. Поради това те имат двойно повече рецептори за инсулин в сравнение със здравите клетки. Според научния екип захарта буквално подхранва туморния растеж.

Томографът показва как раковите клетки се хранят и как, ако бъдат лишени от захар, изпадат в глюкозен глад, спихват се и умират. Ето защо според учените всеки, който се възстановява от рак или пък просто иска да се предпази от него, трябва първо да скъса със своето пристрастяване към захарта.

А че сладко се яде поради пристрастяване е научно установено, макар на мнозина да им звучи смешно.

"Пристрастяването към храна е трудно уловимо, защото насладата от нея се изпитва в същите мозъчни центрове, които реагират и на наркотици", обясняват учените. "А захарта е ценна за мозъка, тъй като консумацията й освобождава упойващи вещества и хормона допамин. Поради това възниква пристрастяване към нея."

За болните от рак захарта е много по-опасна, отколкото за здравите хора. Консумацията й трябва да бъде спряна, ако са налице следните симптоми:

1. Често забравяне.

2. Ядене на все повече и повече захар.

3. Главоболие, тремор и симптоми като при грип в резултат на продължително лишаване от захар.

Пристрастяването има различни степени. Ако консумирате много захар и се улавяте да мислите все по-често как да си я набавите, а без нея страдате, вие сте подвластни на този опиат.

Най-добрият начин да се справите е пълният отказ от сладко. Захари обаче има в много храни. И за разлика от наркоманията не може да се очаква човек да отреже изцяло източника на зависимостта си и да спре изобщо да яде. Нужен е отказ само от сладки храни с прости въглехидрати.

Първо обаче човек трябва да се подготви. Да премине на храни, богати на фибри и белтъчини, за да не огладнява. В противен случай гладът ще го тласка най-напред към сладко и той няма да успее да удържа импулса си.ПРОТИВОРЕЧИЕ
10/21/2018 20:43:58

ТРЯБВА ЛИ ДА ЯДЕМЕ ЗАХАР? ПО ГОРЕ: 1/ "ТУМОРИТЕ ЯДАТ ЗАХАР" 2/"ВЪЗРАСТНИТЕ ТРЯБВА ДА ЯДАТ СЛАДКИШИ" КОЕ Е ПО ..ПО..НАЙ ВЯРНО ПРИ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ СМЕКАКТО МАГАРЕТО НА "БУРИДИАН" (В МАТЕМАТИКАТА) УМРЯЛО ОТ ГЛАД ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕЛО ДА РЕШИ ОТ КОЯ СЛАМА-ОТ ДЯСНО ИЛИ ОТ ЛЯВО ДА ЯДЕ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

"Заслужаваш всяко щастливо нещо в живота, защото си чудесно дете" е само едно от тях. Ето кои са останалите. Ти си невероятен слушател. Носиш доброта в сърцето си. Ти си светлината в моя живот. Винаги прави това, което е правилно. Независимо от обстоятелствата. Пред теб няма лимити за това, което искаш да постигнеш. Ти си наистина невероятен/на.

За да очаквате детето да е благодарно за нещата, които получава и правите за него, е логично да му дадете същото в замяна. Започнете с думите "благодаря". Не пропускайте да му ги казвате винаги, когато има защо. Направете така, че да ви чува, когато благодарите на други хора. Не му давайте всичко, което пожелае. Научете се да отказвате.

Ушната кал се образува естествено от външния слухов канал, който е разположен между ушната мида и тъпанчето на средното ухо. При децата тя има важно биологично приложение. Сред основните ѝ функции е формиране на водонепроницаемост за слуховия проход. Действа като лепкав капан за прах и микроби,

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Калоянчев е Ван дер Любе, дъновистка - баба Парашкева Първият филм за Георги Димитров е заснет през 1956 г. от съветския режисьор и сценарист Лев Арнщам. През 1971 г. Христо Христов снима “Наковалня или чук”, а през 1981 г. испанецът Хуан Антонио Бардем режисира “Предупреждението”. “Урок на историята” е сниман в София,

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,