"Нашите пациенти имат нужда от грижа, не от безхаберие." Това обясни в сутрешния блок на Нова тв д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

26-годишен мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицаи, отзовали се на сигнала на пострадалата жена. Екшънът се разигра в столичния квартал "Лозенец" във вторник. Д-р Гълъбова предположи, че младежът вероятно не е пил лекарствата си. И коментира изказването на вътрешния министър Валентин Радев, че властите ще търсят начин да озаптяват психично болните хора и ако се наложи, ще се прилага и сила.

"Скандализирах се, защото говорим за болни хора. Не говорим за престъпници, които да озаптяваме. XXI век е. Европейска държава сме. Какво означава това, че не трябва да ходят сред нас? На Марс ли да ходят?", каза тя.

"Отново се поставя въпросът как се грижат за нашите пациенти, когато те не са в психиатричните клиники на лечение. Те са оставени на близките си. Докато близките имат търпение", коментира д-р Гълъбова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти


ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*