2-годишният Виктор Желев от Бургас се нуждае от помощ, за да пребори коварно заболяване, което може да доведе до парализа. Момченцето трябва да продължи лечението си в Истанбул, започнало в началото на май. За това алармират негови близки, които са благодарни на всеки, помогнал до момента.

Малкият Виктор страда от мускулна дистрофия - рядко генетично заболяване, което, ако не бъде лекувано, прогресира бързо. Родителите научават внезапно за тежката диагноза на 18 април тази година, когато постъпват в детска болница по съвсем друг повод. Към онзи момента Виктор няма никакви симптоми на болестта.

Благодарение на всички дарители в началото на този месец е събрана сумата за старт на процедурите за лечение в турска клиника. Първата вливка е направена успешно и добре понесена от детето. Родителите вече имат оферта за последващото лечението на Виктор. Тя включва 6 нови вливки на стволови клетки. Сумата, която е необходима този път е в размер на 54 000 eвро, отделно ще са нужни средства за озонотерапии, физиотерапии и други възстановителни процедури. Втората вливка е планирана за 31 май.

Всеки, който има желание и възможност, може да помогне на следната сметка:

Дарителска сметка:

IBAN: BG29RZBB91551014654082

BIC: RZBBBGSF

Виктор Николаев Желев

Tatayana Zheleva

PayPal: [email protected]