Промяна в комуникационната стратегия, особено при въвеждането на нови мерки. Свобода на министъра на здравеопазването сам да подбере екипа си. Обединяване на обществото около консенсусни теми. Реформа в спешната помощ и лекарствената политика, това са нещата, които смята, че трябва да се направят в здравеопазването спряганата за министър проф. Асена Сербезова.

Тя обаче нито потвърди, нито отрече дали ще е наследникът на Стойчо Кацаров в правителството на "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ". От думите й пред ТВ1 се разбра, че "постовете са една отговорност и възможност да направим нещо добро".

Сербезова бе категорична, че първо трябва да бъде променена комуникационната стратегия на министерството, особено при въвеждането на нови мерки. Според нея след въвеждането на ограничения е необходимо да се дава и обратна връзка дали те дават резултат или не.

По отношение на бързата медицинска помощ разказа от личен опит как при инсулта на баща й неотдавна чакали час и половина екип и след като 3 пъти й казали, че пътуват към адреса, "но това пътуване не го видяхме", отказали линейката. 

Даниел Лорер от ПП заяви, че никой не иска здравното министерство. Той се изказа ласкаво за проф. Сербезова, но не потвърди дали с нея са водени разговори за следващия кабинет. Не познавал проф. Сербезова лично, но изрази надежда "тя да е човекът, който може да спре тази нечувана смъртност у нас". Лорер потвърди, че здравното министерство ще бъде оглавено от ПП.

Асена Сербезова смята, че отговорността на бъдещия здравен министър ще е голяма и това и причината, поради която това е и най-малко предпочитаното ведомство.

ДАНИЕЛ ЛОРЕР
ДАНИЕЛ ЛОРЕР