От рано сутрин пред "Пирогов" се извиха опашки от медицински специалисти, които трябва да се тестват за коронавирус, за да могат да влязат на работа в болницата.

"От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта", заяви пред БНТ доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в "Пирогов".

Според него отделението може да се поддържа явно на автопилот. "Идеолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график. На нощно дежурство в COVID отделението на "Пирогов" има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал. "Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват", заяви доц. Атанасов.

Той акцентира, че е проследил състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторен, нито един от тях не е с рухващ имунитет.

Пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира, призова доц. Атанасов.