"Сложиха ми стент и ме наблюдават, защото имах стеснение на артерия към мозъка и към сърцето. Краката също не ме държат много, но то е нормално на моята възраст. Взимам лекарства за разреждане на кръвта и внимавам да не се заразя с този вирус, макар че съм ваксиниран".

Това сподели актьорът Стефан Мавродиев, който отново ще постави като режисьор в Младежкия театър "Иванов" на Чехов. "Малин Кръстев ще е в главната роля. На 21 октомври могат да го гледат хората. Иначе се радвам, че играя още - в постановките "Аз, Фойербах", "Монетата", "Радован III", "Ромео и Жулиета" в Младежкия, а във "Възраждане" в "Нощта на игуаната" и "12-те гневни". Много ме е страх да не ни затворят пак. Миналата година се разхождах по цял ден, тъй като не мога да стоя затворен вкъщи и да бездействам", обясни актьорът.

Десетки са наградите, които получава
Десетки са наградите, които получава

И днес жените го обожават
И днес жените го обожават

Мавродиев е на 77 г. и живее здравословно. "Вече не докосвам твърд алкохол. 4 години беше борба, но успях да се отърва от "твърдото". Вече само по биричка опитвам или чаша вино. Работата не ти позволява да прекаляваш. И накрая избираш - или нея, или пиенето. Дърпаше ме повече сцената. И така вече няколко години", сподели той.