Храносмилателни проблеми като гастрит, колит, хемороиди, запек често са следствие на стреса и нередовното и нездравословно хранене. В традиционната медицина на много народи от стотици години ефикасно се използват лечебни билки за различни състояния и болести. Още през миналия век активните съставки на тези растения будят интереса на учените и стават обект на научни изследвания. Разработват се продукти, базирани на тяхното благоприятно действие, но напоследък особено внимание се обръща на стандартизираните екстрактни форми.

Професор Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки

Съставът на хранителената добавка Гастрохелп е богата на едни от най-ценните съставки, които се намират в растителните суровини. Тяхната специфична характеристика е отразена в литературните източници, понеже алое и лен са лечебни суровини, описани в Полската Фармакопея Х, това им осигурява най-висок ранг сред лечебните суровини. Професор Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки

Професор Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки

Особено внимание заслужават съдържащите се в алое натурални субстанции - противоболкови, противовъзпалителни и антибактериални, както и биостимулиращи.

Много интересен от гледна точка на механизмите на абсорбция на отделните активни субстанции е фактът, че става на колоидна среда, която се образува от съставките на слузните субстанции под въздействие на дифузионната фаза - на водата. Полученият колоиден разтвор се разнася като филм върху стомашно-чревната лигавица, улеснявайки абсорбцията на активните вещества, от които не всички са разтворими във вода, също така покрива лигавицата на стомаха и червата.

Колоидната среда увеличава и синергичното действие на отделните активни субстанции, което добавя стойност на хранителната добавка ГАСТРОХЕЛП.

Смело може да се твърди, че хранителната добавка отговаря на препоръките за приложение, като: подобрение на комфорта на функциониране на храносмилателната система, подпомагане на храносмилането, както и увеличаване на имунитета и стабилизиране нивото на глюкозата.

Доктор Анелия Маждракова

Съвременната фитотерапия все по-често се насочва към екстрактните билкови форми, основавайки се на действието на биоактивните субстанции. Активните вещества гарантират качеството на всяка капсула на хранителната добавка и обосновават очаквания резултат от определната дозировка. Синергичното действие на няколко растителни екстракта е по-изразено, поради ефекта на засилване на действието активните съставки в различните лечебни растения. Подбраният състав на Гастрохелп действа в няколко насоки - помага за здрава лигавица на стомаха и червата, полезен е при гастрит и колит, спомага за редовно изхождане при запек.

ГАСТРОХЕЛП - хранителна добавка, която съчетаваща полезните качества на три растения: лен, алое и зелен чай.

Ефекти от приема на Гастрохелп при гастрит, колит, запек:

• Действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата

• Подкрепя храносмилането и функциите на червата

• Подпомага метаболизма на глюкозата

• Спомага за редовното изхождане при запек

Съставки на Гастрохелп:

Ленът съдържа слузни вещества и масла, които действат благоприятно на лигавицата на стомаха и червата, подпомагат храносмилането, усвояването на хранителните вещества и редовното изхождане, особено важно при раздразнени черва и запек.

Алое - екстрактът от алое подкрепя ензимните и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система при киселини, гастрит, колит.

Зелен чай – наличието на 60% полифеноли в използвания екстракт са антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на клетките и подпомагат възстановителните функции при възпалителните процеси.

Гастрохелп може да се закупи от аптеките или директно от вносителя А-Зет Медика България ООД, официален представител на A-Z Medica, Полша, тел.: 02 983 11 81, www.azmedica.bg