Министър-председателят Бойко Борисов и министри от втория му кабинет ще бъдат разпитани по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, заместника му Адам Персенски и още трима за ваксините. 

Спецсъдът стартира днес делото. Адвокатът на Москов - Менко Менков, поиска то да тръгне по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели.

Те са 211 и 10 анонимни, като Менков иска да не бъдат викани 180 от тях. Той уточни, че държат на министър-председателя и на министрите в кабинета "Борисов 2". Те бяха разпитвани и по време на разследването през зимата на 2017 година, когато почти целият Министерски съвет премина през столичното следствие.

Специализираният съд насрочи следващото заседание за 12 септември. Тогава ще се решава кои свидетели ще бъдат заличени от списъка, тъй като може адвокатите на останалите подсъдими да имат други искания. 

Съдът отхвърли претенцията на някои от адвокатите делото да бъде прекратено. Самият Петър Москов коментира, че е доволен, че делото тръгва, тъй като тогава ще стане ясно, че държавата не е ощетена и ще излезе цялата истина за ваксините.