„Ще изскочат смачкани преписки и подменени констатации. Аз очаквам лавина от разкрития в „Медицински одит”. Говорим за корупция в най-зловещия й вариант. До там бяха стигнали нещата, че те го бяха приели като стил за работа”. Това прогнозира пред NOVA  Димитър Евлогиев, бивш главен секретар в „Медицински одит”

Той заема длъжността „главен секретар” в „Медицински одит” около 2 години, но за кратко време казва, че забелязва нередности, за които сигнализира на шефовете си.

„Проблеми във всяка администрация има, но около 2016 г. сигналите от колегите зачестиха и нещата започнаха да се влошават. Това започна да става ежедневие. Всеки Божи ден при мен идваше колега с оплакване – за оказване на натиск, за това, че е свършил работа, че има разкрития по нарушенията”, каза още Димитър Евлогиев, бивш главен секретар в „Медицински одит”.

„Обвиненията ми са към всички тези хора, към цялото ръководство. Защото ги запознах с проблема, написах го и го депозирах и те, вместо да се коригират, направиха мобилизация и се направи една организирана кампания за публичното ми очерняне – експертно, в личен план, изолация и т.н.”, добавя Димитър Евлогиев.

След напускането му обаче той не е виждал доклада за нарушенията в „Медицинския одит”.

На въпрос защо само той говори за нарушенията, Димитър Евлогиев заяви: "Репресиите са страхотни".