Проучване за "връзката" между дамите и техните сутиени разкрива малка тайна - жените ги носят около 6 години и чак тогава "късат" с тях, пише в. "Дейли експрес".

Допитване по поръчка на веригата "Дебънамс" показва още, че близо 10% от анкетираните дами носят един сутиен цяла седмица, без да го перат, предава БТА.

Същият процент признават, че в чекмеджетата им за бельо се "спотайват" и сутиени на 11-годишна възраст.

Най-стриктни по отношение на този тип бельо са жените над 65 години от Северна Ирландия - над 50% от тях сменят сутиена си на всеки два дни.

Проучването разкрива още, че много жени се смущават да пробват сутиен. Оказва се и че са в пълно неведение по отношение на размерите му.

"Шокиращо е, че милиони жени във Великобритания разчитат на един и същ сутиен повече от 10 години. Щом не биха носили толкова дълго един и същ чифт обувки, защо правят така със сутиена си?", казва експертката по бельо Ализа Риджър.

Според нея с течение на времето женското тяло се променя, а един сутиен, носен и пран безброй пъти, губи еластичността си. След 10-годишна употреба той вече не е в състояние да поддържа правилно бюста и може да причини увисване и дори болки.

"Бельото е основата на облеклото ни за пред света и е важно да ни е по мярка и да ни кара да се чувстваме привлекателни. Подходящият сутиен променя походката, стойката и дори начина, по който говорим", допълва Ализа Риджър. /