Масивен инфаркт е причинил внезапната и неочаквана смърт на бившия национал и доскорошен главен мениджър на "Септември" (Сф) Георги Марков, който си отиде едва на 46 години, научи от свой източници „Пазарджишка Марица”.

Направената аутопсия само потвърдила предположенията, че Марков е получил сърдечен удар.

Това се е случило повече от 48 часа преди във вторник сутринта Георги да бъде намерен мъртъв в дома си в столичния квартал „Бояна”.

След като се развел с жена си преди време някогашният състезател на "Ботев" (Пд), "Левски" и "Локо" (Сф) живеел със своя приятелка от Пловдив.

За голямо нещастие той обаче бил сам в дома си, когато му станало лошо. Вероятно в събота срещу неделя през нощта.

Ударът бил толкова внезапен и мощен, че Марков дори не успял да се обади на 112 по телефона си.

След като в неделя и понеделник той изчезнал от полезрението на своите близки и колеги от Септември те се усъмнили, че нещо не е наред.

Спортният директор на "Септември" не пропускал тренировка на клуба си, а този път не се явил на две поредни. След като не вдигал и телефона си хора от "Септември" отишли в дома му, където го намерили мъртъв.

Точно преди 3 години, на 8 февруари 2015 г. роденият в Струмяни бивш футболист получи инфаркт по време на лагера на "Локо" (Сф) в Турция и бе откаран в болницата в Анталия, където състоянието му беше стабилизирано.

"Трябва да пия по-малко кока-кола вече", заяви тогава Жоро.

Негови близки коментираха днес, че от този момент бившият национал нито пиел алкохол, нито пушел цигари.

От ръководството на "Септември" (Сф) съобщиха, че погребението на Георги Марков ще се състои на 23 февруари, петък от 10:30 часа, в църквата "Света София".