6-месечна условна присъда, с 3-годишен изпитателен срок, определи районният съд в Пазарджик за Димитър Костадинов, който наби д-р Гергана Анчева и охранителя Петър Дандеков в Спешното отделение на областната болница в Пазарджик.

Осъденият трябва да плати и обезщетения, съответно 3000лв. и 1000лв., на двамата пострадали. През октомври 2016г. Димитър придружава в линейка до спешното отделение на пазарджишката болница ранения при катастрофа свой братовчед Сашо Костадинов. Влиза в пререкание с дежурната д-р Анчева, т.к. според него повече от 30 минути никой не обърнал внимание на пострадалия му сродник. Стига се до псувни, произнесени и от двете страни, след което младежът нанася удари в главата на лекарката. Опиталият се да й помогне охранител също получава удар в главата.

Вследствие на побоя д-р Анчева е настанена в болницата на лечение и получава частична загуба на слуха. След инцидента лекарката отказа да се върне на работа в спешното отделение. Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Пазарджик.