Апаратната терапия с шокови (звукови ударни) вълни е най-съвременната алтернатива на хирургичното лечение при болки в стави, сухожилия и мускули. Технологията първоначално е разработена за разбиване на камъни в бъбреците, а по-късно е модифицирана за ортопедични състояния. Към зоната, генерираща болка, се доближава апликатор, който външно, през кожата изпраща много кратки високо-енергийни вълни, а те подават сигнал на тялото да стартира каскада от възстановителни процеси. Апаратурата в Лейзър Мед е от най-висок клас с патентован смарт-фокус, което означава, че енергията достига директно и в дълбочина към таргетираната зона. Над 80% от пациентите регистрират подобрение на състоянието си още след първата процедура, а за траен ефект са необходими средно 3.

Шоково-вълновата терапия е доказано безопасен и ефективен метод. Освен в ортопедията, процедурите са включени и в рехабилитационната програма на водещите спортни отбори за бързо и трайно възстановяване след травми. Премахват се болки от широк спектър – остри и хронични, повърхностни и дълбочинни, независимо от местоположението им. Най-често третирани зони са рамо, голф/тенис-лакът, коляно, пета, ахилес. Процедурата е напълно неинвазивна, не налага използване на упойка и е с продължителност 5-10 минути. Ударната вълна предизвиква силен клетъчен отговор, освобождаване на растежни фактори, противовъзпалителни агенти и подобрява кръвоснабдяването. Реакцията е сходна с тази при травма – инициира естествените оздравителни сили на организма и в резултат разширява мобилността на ставите и обхвата на движенията.

Прегледът в ЛЕЙЗЪР МЕД включва: консултация с ортопед, измерване на движенията и ИНСТРУМЕНТАЛНО ИЗМЕРВАНЕ НА БОЛКАТА.
Допълнителна информация:
тел. 02 4 760 760; моб. 089 952 11 01
www.lazermed.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД - Апаратна терапия с шокови вълни и при периферна съдова болест - удължава разстоянието, изминато без болка в краката

Мускулни болки (крампи) в краката при физическо натоварване, която след кратка почивка преминава, са сред най-честите оплаквания. С времето болката е по-продължителна дори при редуцирани натоварвания. Наблюдава се и значителна разлика в температурата между двата крайника. Апаратната терапия с шокови (звукови ударни) вълни подобрява състоянието на съдовете и повишава издържливостта при ходене. Резултатите сочат, че разстоянието, изминато пеша без болка в краката, се удвоява. Процедурите са алтернатива на оперативния метод и протичат без инвазия, без придружаващи антиагрегати и без риск от кръвонасядания и сини петна.

Прегледът в ЛЕЙЗЪР МЕД включва: консултация с кардолог, ABI (стъпало-брахиален) индекс.